Мене вже трохи втомили патерни з квадратів, кіл та трикутників і захотілося зробити, щось із 3D. Також в мене є ідея написати генератор 3D-скульптур і надрукувати одну з них під кінець цієї 30-денної серії. У Processing вбудована бібліотека DXF, яка дає можливість експорту у однойменний формат dxf, який приймають 3D-принтери.

day15

Я створив скетч із 3D-об’єктом і намагався зробити експорт у dxf як описано в документації, але чомусь постійно видавало помилку. І тут, як завжди, допоміг Stackoverflow 🙂 Я натрапив на код в якому все працює ідеально, ще й генерується гарна візуалізація на основі звуку. Початково аналізувався звук з мікрофона, але я переробив його на відтворення та візуалізацію звуку із заданого треку.

Ось як виглядає уся візуалізація. Тут лише відео, без музики:

Якщо ви хочете зробити власну візуалізацію — завантажте код і запустіть програму в себе. Для візуалізації іншої пісні покладіть її у папку зі скетчем і впишіть назву замість song.mp3 в коді.

Запуск треку відбувається клавішею “p”, а початок запису 3D-об’єкту у файл “output.dxf” натисканням клавіші “r”. Далі файл із 3D-об’єктом можна обробити у 3D-редакторі і роздрукувати на 3D-принтері. Цим я займуся наступного тижня.

Код проекту на гітхабі