Нотатки лінгвомана

Блог про подорожі, країни, мови, програмування, музику, книги та купу інших речей, які мене захоплюють

100 днів нових звичок. Дні 29-40.

Після чотирьох тижнів стоденки я вирішив переглянути підхід до сну. З самого початку мета була прокидатися о 6:00. За 28 днів я побачив, що це занадто рано, а в дні, коли прокидався між 6:30 та 7:15, то почуваюся бадьорим та сповненим сил. Тож я вирішив трохи видозмінити пункт про сон і замість підйому чітко о шостій прокидатися не пізніше 7:00. Результат: 6 з 12. Так, і це не завжди виходило.

Фізичні вправи почав робити лише останні 2 дні. Роблю розминку всіх суглобів. Це займає всього 10 хвилин, але розігріває і заряджає енергією все тіло.

Нарешті відчув зрушення в підході до харчування. Звик не їсти після 21:00 (іноді після 20:00), не переїдати, їсти овочі та брати щодня з собою на роботу фрукти. Як видно на графіку іноді трапляються винятки, але звичка сформувалася і потроху перетворюється в щоденний ритуал.

Інформаційна дієта.

6 та 7 лютого я не втримався і зайшов на Facebook поцікавитись реакцією друзів на пост в блозі. Після цього соцмережами не користувався і практично забув про те, що колись користувався фб, вк та твіттером. Зникла потреба постійно перевіряти кількість лайків та, зазвичай, панічну стрічку новин. Для того, щоб бути в курсі справ я підписався на подкаст Радіо Свобода та час від часу слухаю стислий виклад новин.

Фінансова грамотність.

Ведення обліку грошей — звичка, яка виробилася найшвидше. Головне вносити інформацію у систему одразу ж після витрати чи надходження грошей. Результат: жодного пропущеного дня за весь час.

Професійна діяльність.

Почав робити узбецько-англійський словник для iOS. Вже підготував базу даних, лишилося зробити іконку, дизайн для екрану запуску додатку та внести деякі зміни в код. Я вирішив, що час запустити платний додаток, бо реклама в безкоштовних додатках працює не так як хотілося б.
Якщо абстрагуватися від фінансого питання, то справи зі словниками йдуть добре. Російсько-узбецький словник  за перші 2 тижні після запуску додатку завантажили 482 рази, і це без будь-якого просування.
Звісно, вам це може здатися краплею в морі, але для мене це показник того, що справа зроблена не дарма.

Іноземні мови.

Активно продовжую вивчення розмовної перської за допомогою Learn Persian with Chai and Conversation та літературної за допомогою читання перських казок за методикою Іллі Франка. Фрагмент для наочності:
persian
З вивченням узбецької все не значно повільніше. Лише 1 з 12 днів я присвятив узбецькій. Почав робити вправи з підручника для країн СНД (частина 1, частина 2)

Читання.

Під впливом подкастів про цифрових кочівників купив книгу  The Cargo Ship Diaries Наяла Догерті. Я вже писав про нього в одному з попередніх постів. Нагадаю, що це хлопець який подорожує не користуючись літаками, займається саморозвитком, фрілансить як веб-дизайнер і пише книги. Я зараз якраз в процесі читання цієї книги де він описує 28 днів плавання на величезному вантажному човні по Тихому океану та розбавляє все це історіями, що трапилися з ним протягом майже 4-х років подорожі.
Для мене книга надихаюча, бо я зачіпає мою мрію про довготривалу навколосвітню подорож, а Наял показує, що для цього треба лише сміливість зробити перший крок та невелика сума грошей на перший час – в нього виходить від $7000 до $10000 на рік.

Писання.

Звичка писати ранкові сторінки практично закріпилася, але я поки не зміг побороти складнощі у виборі теми. Планую написати пост про те як обирати тему і дати там перелік тем.

Сім’я та друзі.

Певно найвизначніша подія за цим напрямом – поїздка в Мукачеве на вихідні. Я обов’язково напишу про це окремий пост, а поки попрощаюся з вами і покажу фото сонячного Мукачева 🙂

mukacheve

Categories: Особисте

Новий кавер: Babak Rahnama – Peyda kon mara (پیدا کن مرا). Відео, акорди та текст. » « 100 днів нових звичок. Дні 20-28. Моїми очима стали вуха.

4 Comments

  1. А не можете дати книжку почитати? Вона коштує лише 5 баксів, але я краще цю суму витрачу на волонтерів. Якщо можете, то sergyorloff@gmail.com Якщо ні, то теж цілком розумію.

    • Сергію, розумію вас, я також допомагаю волонтерам, але, на жаль, не можу поділитися книгою.
      До речі, я вже прочитав відсотків 70 і помітив, що більшість історій є в блозі автора.
      Тому добрим варіантом буде перечитати його пости, що стосуються подорожі та підписатися на поштову розсилку — там він часто надсилає речі, які не входять в блог. Наприклад, звіти про щомісячні витрати та прибутки від час мандрів.

      • Так, я вже підписався на його канал і блог. В принципі, основні його ідеї вже зрозумілі. Напевно, купувати його книгу має сенс лише якщо хочеш підтримати автора. Бо і у вільному доступі там дуже багато інформації.

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

*

Copyright © 2024 Нотатки лінгвомана

Theme by Anders NorenUp ↑